VOOR WIE

Heb je ergens last van en wil je daar graag vanaf? Wil je werken aan je persoonlijk functioneren en welzijn, maar houd je van snel resultaat? Wil je jezelf trainen naar optimale geluksbeleving en heb je graag een gemakkelijke methode? Wil je zelf jouw toekomst bepalen, maar wel graag flexibel zijn? Lees dan verder.

Mensen die deze training hebben gevolgd maken melding van veranderingen in gedachten, gedrag en de fysieke en emotionele conditie. En zij ervaren verbetering op het gebied van persoonlijk en professioneel succes. Je kunt denken aan: (zelf)vertrouwen, ontdekken wat je echt wilt, eigen grenzen leren kennen en aangeven, geluk, gelijkwaardige liefdevolle relaties, balans tussen in- en ontspanning, gevoel van rust, verbeterde werkprestaties, positieve energie, etc.

 

WAAR KAN HET VOOR INGEZET WORDEN?

De FOCUSROCES training is mogelijk geschikt voor jou als je jezelf herkent in één of meer van de onderstaande omschrijvingen:

• Je zit niet lekker in je vel.
• Je loopt vast.
• Je bent gespannen of hebt last van stress.
• Je bent niet gelukkig.
• Je loopt steeds tegen dezelfde problemen aan.
• Het lukt je niet dat te veranderen wat je wilt veranderen.
• Je bent onzeker.
• Je vindt het nooit goed genoeg.
• Je bent angstig of schrikkerig.
• Je bent vaak moe.
• Je bent vaak verkouden of niet lekker.
• Je bent niet meer helemaal de oude sinds …
• Je hebt een midlifecrises of een ‘is-dit-alles-gevoel’.
• Je voelt je onrustig.
• Je wilt af van één of meer van de klachten uit de lijst onderaan deze pagina.

De training is ook geschikt voor mensen met klachten zoals: Burnout, spanningsklachten, stress, vermoeidheid, onzekerheid, (faal) angst, negatieve gedachten of emoties, laag zelfbeeld, dwangmatigheid, slapeloosheid, maag-darmklachten, chronische pijnklachten, hooggevoeligheid, somberheid en onverklaarde klachten.

Mensen met uiteenlopende klachten gingen je reeds voor in het volgen van deze training. Er waren mensen die wel functioneerden en geen ernstige klachten hadden, maar die vonden dat er toch dingen waren die niet helemaal lekker gingen of die beter moesten kunnen. Er waren ook mensen die duidelijke gezondheidsklachten hadden. De fysieke, emotionele en/of psychische symptomen hadden soms ook een medische diagnose gekregen. De FOCUSPROCES training biedt uitkomst voor beide groepen mensen.

 

IS DEZE TRAINING WAT VOOR JOU?

De training is toegankelijk voor mensen vanaf 18 jaar en is geschikt voor alle leerniveaus. Voor tieners is in overleg een aangepast programma mogelijk. De stof wordt aangeboden in begrijpelijke taal en de tools zijn gemakkelijk te leren en toe te passen. Ook voor mensen met beperkte energie, concentratie, inspanningsboog of bewegingsvrijheid is deze training geschikt. Geef dit van tevoren aan.

De FOCUSPROCES training is voor mensen die zelf hun toekomst en geluksbeleving willen managen. Dat betekent dat je openstaat voor de nieuwe informatie die wordt aangereikt en bereid bent om toe te passen wat je leert. Je neemt het heft in handen en gaat ’doen’. Met alleen luisteren en kennisneming behaalt men geen resultaat.

 

BEN JE ER KLAAR VOOR?

1) Heb je er genoeg van om te leven met je klachten?
2) Ben je enthousiast over de mogelijkheden die voor je liggen in het leven, als je in staat bent om je situatie te veranderen?
3) Weet je tenminste 5 dingen die je graag zou doen als je de training succesvol hebt doorlopen?
4) Ben je bereid om het FOCUSPROCES zo vaak toe te passen als nodig is om de veranderingen die je wenst te creëren?
5) Ben je bereid om actief deel te nemen aan de FOCUSPROCES training?
6) Weet je dat jouw psychische, neurologische, emotionele, mentale en fysieke patronen een enorme invloed hebben op je welzijn en geluksbeleving?
7) Is het je duidelijk dat veel patronen en overtuigingen zich afspelen op onderbewust niveau en dat je kunt leren om invloed uit te oefenen hierop?
8) Geloof je dat je jouw eigen welzijn en geluksbeleving kunt beïnvloeden?
9) Ben je er klaar voor om nieuwe vaardigheden te leren en toe te passen?
10) Ben je bereid om op een andere manier te gaan denken en je anders te gaan gedragen?
11) Heb je de aangeboden informatie gelezen en kun je je hierin vinden?

Is jouw antwoord in alle gevallen “ja”? Dan ben je welkom om je in te schrijven voor de FOCUSPROCES training. Heb je één of meerdere malen met “nee” geantwoord dan is het mogelijk (nu) niet het beste moment voor jou om de training te volgen. Als je dit wilt bespreken neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

KLACHTENLIJST

Hieronder vind je allerlei klachten en problemen waarvoor de FOCUSPROCES training effectief in te zetten is. Staat jouw klacht, probleem, issue of ongemak er niet tussen, dan kan het toch zijn dat deze training je veel kan bieden. Neem contact met ons op om het te bespreken.

Aanpassingsproblemen Negatieve gedachten
Angst om voor groepen te staan Nekklachten
Angsten Niet lekker in je vel
Bang om te spreken Nooit goed genoeg
Bezorgdheid Obsessies
Boosheid Onbegrepen klachten
Burnout (restklachten) Ongelukkig
Chaotisch Ongemak
Chronische vermoeidheid Onrustig
Concentratieproblemen Onveranderlijk
Conflicten of strijd Onverklaarde kwalen
Darmklachten Onzekerheid
Depressieve gevoelens Overgevoelig
Diverse lichamelijke klachten Overspannen
Dwangmatigheid Overstuur
Eetproblemen Overweldigd voelen
Emotioneel Perfectionisme
Energiegebrek Piekeren
Faalangst Pijnklachten
Gebrek aan daadkracht Podiumvrees
Gebrek aan energie Prikkelbare darmen
Gejaagdheid Problemen met grenzen aangeven
Gespannen Relatieproblemen
Gevoelige maag of darmen Restklachten
Gevoeligheid Schrikkerig
Gewichtsproblemen Slaapproblemen
Herhaling van problemen Snel van streek
Hoofdpijn Snel verkouden of grieperig
Hooggevoeligheid Somberheid
Inflexibel Spanningsklachten
Is-dit-alles-gevoel Spierpijn
Kouwelijkheid Stress
Laag zelfbeeld Uit balans
Langdurige droefheid of liefdesverdriet Uitputting
Luiheid Uitstelgedrag
Maag-darmklachten Vaak koortslip
Midlifecrises Vaak verkouden
Minderwaardigheid Vastlopen
Moeheid Verlegenheid
Moeite in contact met anderen Vermoeidheidsklachten
Moeite met grenzen aangeven Warrigheid
Motivatieproblemen Zwakke weerstand

 

LET OP: HET IS EEN TRAINING

Het is belangrijk om naar je huisarts te gaan of andere (medische of psychische) hulp in te roepen als je bovenstaande klachten ervaart. De FOCUSPROCES training is geen vervanging van reguliere hulp. Het is geen behandeling of therapie waarbij een kans op genezing in het vooruitzicht wordt gesteld. Dit is een training waarbij men technieken leert om patronen te doorbreken. Bij het toepassen van deze technieken ervaren mensen zeer positieve ‘bijwerkingen’ wat betreft allerlei klachten, ook fysieke en mentale.

Wat ons betreft is het vanzelfsprekend dat klachten of ziekten niet ‘tussen de oren’ zitten, maar een ingang naar de oplossing vinden we daar wel. Klachten en ziekten zijn wezenlijk en dienen serieus genomen te worden. De FOCUSPROCES training benut jouw eigen kracht en zelfherstellende vermogens om klachten en problemen te benaderen.